Proces techniek

Procestechniek

Go with the flow….

 

Er zijn zoveel andere industrieën en toepassingen waarin Spiralex zijn meerwaarde heeft bewezen. Vandaar hieronder een kleine opsomming van toepassingen. Staat uw toepassing niet op onze site? Aarzel niet en pak de telefoon: Spiralex kan u altijd helpen!

 

Chemische industrie

De chemische industrie maakt en bewerkt grondstoffen en producten door middel van chemische veranderingen aan bestaande stoffen. De chemiesector is een belangrijke pijler van de economie. De chemie is na de voedings- en genotmiddelenindustrie de grootste bedrijfstak. Strenge (veiligheids)regels en verhoogde energieprijzen zorgen ervoor dat de eisen in de chemische industrie steeds zwaarder worden. De thermische efficiëntie van de energie gebruikende processen is van vitaal belang voor de chemische industrie.

Spiralex begrijpt deze problematiek en heeft een pakket aan warmtewisselaars die aan deze eisen voldoen. Met name in de productie van petrochemische producten, polymeren, speciale chemische producten, in-organische chemicaliën, chemische consumenten producten, vloeibare gassen,   vezelachtige producten, mest, zuren, chemisch afval en textiel vinden deze warmtewisselaars hun toepassing.

 

Olie- en gaswinning: Optimale benutting van onze energiebronnen

Spiralex levert oplossingen voor de olie- en gas winning en productie, voor zowel on-shore als offshore. Onze ontwerpen volgen de strikte heersende reglementen en minimaliseren gewicht, ruimte en kosten. Onze oplossingen hebben betrekking op toepassingen op productieplatforms, ontvangst terminals en in LNG (Liquid Natural Gas) plants.

 

Power Industrie: Betrouwbaarheid waar de wereld op rekent….dag en nacht

Spiralex thermische producten, modules en systemen spelen een cruciale rol in energiecentrales, wanneer deze nu dieselmotoren, gas- of stoomturbines of nucleaire energie gebruiken om elektriciteit te genereren. Spiralex is namelijk uw partner om de efficiëntie in uw energiecentrale te vergroten door middel van het behandelen van brandstof, afvalwater en om het gebruik van energie te minimaliseren in de verschillende verwarmings- en koelprocessen in de centrale.

 Spiralex brengt licht in de duisternis!

 

Oppervlakte techniek

In voorverwarming en reinigingsunits, coating, beitsen en spray coating, wordt er gebruik gemaakt van baden. Deze baden dienen zeer goed op temperatuur gehouden te worden. De warmtewisselaars van Spiralex worden vaak ingezet voor deze systemen door hun betrouwbaarheid en efficiëntie. Tevens is de hoge kennis van Spiralex m.b.t. de toegepaste materialen een must voor de juiste keuze van dit soort warmtewisselaars.

 

Hydraulische olie

Er is geen betere manier om de olie van uw hydraulische systeem te koelen dan met een compacte, betrouwbare en efficiënte warmtewisselaar van Spiralex. Wij leveren een complete range van compacte en betrouwbare oliekoelers voor industriële, marine en andere toepassingen. In uw markt draait het om klein, compact, betrouwbaar en zeer efficiënt. Alle ingrediënten die Spiralex u kan bieden!

 

Metaalwerk

Efficiënte warmtewisselaars voor het koelen van koelvloeistoffen is van essentieel belang voor de standtijd van deze producten. Wat het proces ook is, wat de vloeistof ook is, op waterbasis of op oliebasis, een accurate temperatuurcontrole en efficiënte warmteoverdracht is zeer belangrijk.

In het algemeen is het zo, dat een platenwarmtewisselaar 20 tot 50% minder oppervlakte nodig heeft dan een buizenwarmtewisselaar. Dit is een groot voordeel, daar het dus ook minder koelmedia bevat en daardoor kleinere pompen in het systeem nodig heeft. Dit spaart u dus energiekosten én aanschafkosten voor het systeem. Zo slim is Spiralex!

 

Onze warmtewisselaars, worden gebruikt in toepassingen als

  • Verwarmen
  • Koelen
  • Verdampen
  • Condensatie
  • Warmteterugwinning
  • Voor-verwarming
  • Eind verwarming
  • Jacket verwarming of koeling
  • Stoomvormer
  • Sterilisatie

Recente posts

Gerelateerde producten