Bedrijfsprofiel

Spiralex pand

Wij zijn uw partner

Spiralex is gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van een breed scala aan warmtewisselaars voor verschillende toepassingen en industrieën. Wij zijn niet afhankelijk van één type warmtewisselaar. Ons brede aanbod vormt de basis van onze filosofie. Tevens onderscheiden wij ons ook door ons hoge kennisniveau van elk product.

U krijgt niet wat u wilt, maar wat u nodig heeft. We kunnen u altijd voorzien van de beste oplossing. Onze oplossing bevat de beste individuele oplossingen voor vrijwel alle denkbare toepassingen en complexe omgevingsomstandigheden. Niet het product is leidend, maar de oplossing is het belangrijkste bij ons.

Spiralex ontzorgt !

We zorgen ervoor dat u exact het product geadviseerd krijgt die u nodig hebt. Als u akkoord bent met ons technisch voorstel start het leveringstraject. We werken de opdracht volledig uit, en regelen, indien gewenst, de gehele productie, constructie en transport van de installatie. Na oplevering staan wij nog altijd voor u klaar. Want wij zijn pas tevreden als u dat ook bent.

Wij willen u graag overtuigen van de oplossingen die wij u aanbieden en op die manier uw vertrouwen winnen. Dit doen we met passie, een hoog kennisniveau, goede beschikbaarheid van onze producten, snelle levertijden, goede begeleiding en service.

Onze geschiedenis

Ons bedrijf is in april 2011 opgericht onder de naam Heatex door huidige eigenaar Michel van Noort, die zijn sporen verdiend heeft bij verschillende grote ondernemingen zoals GEA en Alfa Laval. De kernactiviteit van het bedrijf is niet veranderd: advisering, levering en service van warmtewisselaars in de voedingsmiddelen -, farmaceutische-, HVAC-, proces technische- en afvalwater industrie. 

Door een wereldwijd merk embargo van het Zweedse Heatex AB, diende de naam Heatex veranderd te worden. Begin 2014 werd de naam veranderd in HeatExchange BV, waarna in 2018 de Spiralex BV kwam. Spiralex is afgeleid van “Spiral Heat Exchanger’, welke een merknaam is van de gespiraliseerde buizenwarmtewisselaar.

In 2018 veranderde de naam definitief in Spiralex BV. Spiralex is afgeleid van “Spiral Heat Exchanger’, welke een merknaam is van onze gespiraliseerde buizenwarmtewisselaar. Spiralex buizenwarmtewisselaars is al meer dan 30 jaar een bekend buizenwarmtewisselaar merk, welke door een andere firma in het verleden geleverd werd. De start van het ontwerpen en produceren van onze zelfontworpen buizenwarmtewisselaars startte in 2016. De Spaanse firma Tecalsa produceert deze wisselaars voor ons aan de hand van onze specificaties. De buizenwarmtewisselaars dragen de gepatenteerde naam ‘Spiralex’.

In 2020 verhuizen wij van het kantoorpand in Krimpen aan de IJssel naar een bedrijfspand met werkplaats in Barendrecht, waar wij, in 2021, met de bouw van ons eigen platenwarmtewisselaars (Safetherm) starten. De verschillende type platen worden aangekocht bij bekende merken, terwijl de frames, aansluitingen, etc. door ons ontworpen zijn. De platenwarmtewisselaars worden in de werkplaats in Barendrecht samengebouwd.


Toekomst

Iedere industrie, ieder proces en ieder gebouw ter wereld heeft een basisbehoefte aan verwarming en koeling. Tegen deze achtergrond bezien is de vraag vrijwel onbeperkt. Om onze groei te ondersteunen ontwikkelen wij onze producten en systemen voortdurend, mede dankzij onze uitstekende leveranciers. Hierdoor zijn we een toonaangevende leverancier van thermische systemen geworden, zowel vanuit technisch, economisch als milieuperspectief.

Ons kwaliteitsbeleid

De basis van ons succes – klant specifieke kwaliteitswarmtewisselaars

In meer dan 40 jaar geschiedenis heeft zich een bedrijfscultuur ontwikkeld binnen ons bedrijf, waarvan de waarden de basis vormen voor de ontwikkeling van innovatieve kwaliteits-warmtewisselaars. Om tegemoet te komen aan de eigen vraag naar hoogwaardige producten en duurzame werkwijzen, leidt het management uit deze bedrijfswaarden een holistisch kwaliteitsbeleid af. Dit wordt door alle medewerkers van het bedrijf geïnternaliseerd en beleefd in hun dagelijkse werk.

Klanttevredenheid staat centraal in ons kwaliteitsbeleid en heeft de hoogste prioriteit. Wij streven naar langdurige zakelijke relaties door klantgerichte werkwijzen en nauwe samenwerking en overtuigen door prijs, planning, kwaliteit en flexibiliteit. We werken elke dag om warmtewisselaars van hoge kwaliteit te produceren voor specifieke klantbehoeften. Ons brede productportfolio is met name gericht op veeleisende klanten op het gebied van verwarming, airconditioning en ventilatietechniek, hydrauliek, chemie, petrochemie, procesgastechniek en scheepsbouw.

Bij het ontwerpen en berekenen van de warmtewisselaars nemen we alle relevante wettelijke voorschriften, veiligheidsvoorschriften en normen in acht. In de omgang met overheden hechten wij veel belang aan een goede communicatie en een vertrouwensvolle samenwerking.

De combinatie van klantgericht werken, technische expertise en het voldoen aan alle technische normen en voorschriften vormt de basis van ons kwaliteitsbeleid Een geïntegreerd managementsysteem brengt de eisen van het kwaliteitsbeleid over naar het dagelijkse werk, waarin alle processen continu worden gepland, gecontroleerd en bewaakt. Zo identificeren we zwakke punten in kwaliteitsmanagement en kunnen we verbeterpotentieel benutten.

Onze medewerkers zijn een andere pijler van ons kwaliteitsbeleid. Dankzij een hoog niveau van technische expertise op alle gebieden van het bedrijf en een innovatieve onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling kunnen we onze claim op toonaangevende warmtewisselaars onderbouwen. Goede kwaliteit en milieuprestaties, onafhankelijk handelen en vooruitdenken worden op alle niveaus en in alle afdelingen bevorderd door middel van regelmatige trainingen over kwaliteits- en milieubeleid en de bijbehorende vaardigheden worden overgedragen aan onze medewerkers.

We zullen er voortdurend naar streven om onze klanten te bedienen met een uitstekende kwaliteit van onze producten en diensten. In ons streven om dit doel te bereiken, zullen we;

  • Werknemers van een hoge kwaliteit koesteren en ontwikkelen door opleiding en training.
  • Handhaving en verbetering van de productie standaarden en normen.
  • Een framewerk voor “Totale kwaliteit” opzetten om het kwaliteitsmanagementsysteem voortdurend te verbeteren en uitdagende kwaliteitsdoelstellingen te realiseren.
  • Registreren en controleren van verbeterpunten in elke productiefase.
  • Voorkomen van uitstroom van defecten naar het volgende proces en feedback naar het vorige proces voor verbeterde kwaliteitsborging.
  • Supply chain versterken door een effectief traceerbaarheidssysteem.
    Wij geloven dat onze toekomst in de handen van onze gewaardeerde klanten ligt.