Bedrijfsprofiel

Spiralex pand

Wij zijn uw partner

Spiralex is gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van een breed scala aan warmtewisselaars voor verschillende toepassingen en industrieën. Wij zijn niet afhankelijk van één type warmtewisselaar. Ons brede aanbod vormt de basis van onze filosofie. Tevens onderscheiden wij ons ook door ons hoge kennisniveau van elk product.

U krijgt niet wat u wilt, maar wat u nodig hebt. We kunnen u altijd voorzien van de beste oplossing. Onze oplossing bevat de beste individuele oplossingen voor vrijwel alle denkbare toepassingen en complexe omgevingsomstandigheden. Niet het product is leidend, maar de oplossing is het belangrijkste bij ons.

Spiralex ontzorgt !

We zorgen ervoor dat u exact het product geadviseerd krijgt die u nodig hebt. Als u akkoord bent met ons technisch voorstel start het leveringstraject. We werken de opdracht volledig uit, en regelen, indien gewenst, de gehele productie, constructie en transport van de installatie. Na oplevering staan wij nog altijd voor u klaar. Want wij zijn pas tevreden als u dat ook bent.

Wij willen u graag overtuigen van de oplossingen die wij u aanbieden en op die manier uw vertrouwen winnen. Dit doen we met passie, een hoog kennisniveau, goede beschikbaarheid van onze producten, snelle levertijden, goede begeleiding en service.

Onze geschiedenis

Ons bedrijf is in april 2011 opgericht onder de naam Heatex door huidige eigenaar Michel van Noort, die zijn sporen verdiend heeft bij verschillende grote ondernemingen zoals GEA en Alfa Laval. De kernactiviteit van het bedrijf is niet veranderd: advisering, levering en service van warmtewisselaars in de voedingsmiddelen -, farmaceutische-, HVAC-, proces technische- en afvalwater industrie. 

Door een wereldwijd merk embargo van het Zweedse Heatex AB, diende de naam Heatex veranderd te worden. Begin 2014 werd de naam veranderd in HeatExchange BV, waarna in 2018 de Spiralex BV kwam. Spiralex is afgeleid van “Spiral Heat Exchanger’, welke een merknaam is van de gespiraliseerde buizenwarmtewisselaar.

In 2018 veranderde de naam definitief in Spiralex BV. Spiralex is afgeleid van “Spiral Heat Exchanger’, welke een merknaam is van onze gespiraliseerde buizenwarmtewisselaar. Spiralex buizenwarmtewisselaars is al meer dan 30 jaar een bekend buizenwarmtewisselaar merk, welke door een andere firma in het verleden geleverd werd. De start van het ontwerpen en produceren van onze zelfontworpen buizenwarmtewisselaars startte in 2016. De Spaanse firma Tecalsa produceert deze wisselaars voor ons aan de hand van onze specificaties. De buizenwarmtewisselaars dragen de gepatenteerde naam ‘Spiralex’.

In 2020 verhuizen wij van het kantoorpand in Krimpen aan de IJssel naar een bedrijfspand met werkplaats in Barendrecht, waar wij, in 2021, met de bouw van ons eigen platenwarmtewisselaars (Safetherm) starten. De verschillende type platen worden aangekocht bij bekende merken, terwijl de frames, aansluitingen, etc. door ons ontworpen zijn. De platenwarmtewisselaars worden in de werkplaats in Barendrecht samengebouwd.

Toekomst

Iedere industrie, ieder proces en ieder gebouw ter wereld heeft een basisbehoefte aan verwarming en koeling. Tegen deze achtergrond bezien is de vraag vrijwel onbeperkt. Om onze groei te ondersteunen ontwikkelen wij onze producten en systemen voortdurend, mede dankzij onze uitstekende leveranciers. Hierdoor zijn we een toonaangevende leverancier van thermische systemen geworden, zowel vanuit technisch, economisch als milieuperspectief.