Cleaning-in-Place

Om een warmtewisselaar zo efficiënt mogelijk te maken, wordt er gebruik gemaakt van cleaning in place (of te wel CIP).

 

Lagere bedrijfskosten

Een CIP-systeem elimineert het herhaaldelijk en onnodig openen van uw warmtewisselaar, waardoor u zowel het verbruik van reserveonderdelen als het aantal manuren dat nodig is voor het reinigen drastisch vermindert.

 

Snelle, effectieve reiniging

Onze CIP-systemen worden rechtstreeks aangesloten op uw warmtewisselaaraansluitingen en circuleren een mengsel van verwarmde niet-giftige reinigingsmiddelen die kalkaanslag, product afzettingen en biologische vervuiling effectief verwijderen. Hierdoor blijven procesoppervlakken schoon en worden de prestaties van uw apparatuur hersteld.

 

Individueel ontworpen CIP-systemen

Deze systemen zijn geschikt voor zeer grote warmtewisselaars (of systemen), die individueel ontwikkelde CIP-oplossingen vereisen. Zie voor meer informatie op SpiraCIP

 

Modulaire CIP-systemen

Wij leveren een breed scala aan verplaatsbare CIP-modules en -systemen, vervaardigd in roestvrij staal of polyethyleen voor de allerkleinste modules. U kunt er voor kiezen om deze verplaatsbare CIP-module zelf aan te schaffen, bij ons te huren of dat wij de reiniging voor u uitvoeren. Vraag naar de mogelijkheden!