De kenmerken van de Alfa Laval Platenwarmtewisselaar met Pakkingen

Alfa Laval heeft haar range platenwarmtewisselaars een nieuwe look en kenmerken meegegeven. De T-serie heeft verschillende ‘opvallende’ kenmerken, welke het onderhoud aan de platenwarmtewisselaar enorm vergemakkelijken. De kenmerken op een rijtje:

 

Lock systeem – clip & ClipGrip™

Onze pakkingprofielen zorgen voor een zeer efficiënte afdichting, waardoor het risico op lekkage tot een minimum wordt beperkt. De prestatie van een warmtewisselaar wordt beïnvloed door verschillende componenten en stelt zeer hoge eisen aan het pakkingsysteem.

Om de beste prestaties te verkrijgen, is het belangrijk dat de plaat en pakking samen zijn ontworpen. Een correct ontworpen pakking heeft een afdichtkracht die hoog genoeg is om lekkage te voorkomen, maar niet te hoog om beschadiging aan de pakking en de pakkinggroef te voorkomen.

Alfa Laval biedt pakkingen die zijn gebaseerd op het “dak” dichtingsprofiel, aangezien dit het meest effectief is gebleken. De volgende generatie pakkingen, welke door Alfa Laval zijn ontwikkeld, zijn de pakkingen met ribbels. Het is een “next-generatie” van het traditionele afdichtingsprofiel: ClipGrip™-pakkingsysteem.

 

ClipGrip

Het ClipGrip-pakkingsysteem is een lijmvrij Clip-on-systeem. Het dak van deze nieuwe generatie pakking is minder scherp en er zit een ribbel bovenop. Het geribbelde profiel, met minder rubbermassa, geeft uitstekende afdichtingsprestaties, waardoor het risico op pakking- en plaatbeschadigingen en lekkage als gevolg van een verkeerde uitlijning van de plaat wordt verminderd. Alle pakkingen zijn gemaakt van één uniform rubber. Bovendien zijn ze uit één stuk gegoten, wat een exacte pakkinggeometrie garandeert zonder zwakke schakels door vulkanisatie.

Het ontwerp van de pakkinggroef zorgt voor minimaal contact tussen de pakking en de media, waardoor de levensduur van de warmtewisselaar wordt verlengd. De groef op de plaat en de pakking passen perfect bij elkaar, zodat de pakking volledig ondersteund wordt.

Pakkingen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan elastomeren, waarvan nitrilrubber en EPDM de meest voorkomende zijn. Alfa Laval was de eerste warmtewisselaar fabrikant die het lijmvrije clipsysteem ontwikkelde en dat het gemakkelijker maakt om pakkingen te vervangen tijdens onderhoud, wat een hoop tijd bespaart.

 

CurveFlow™ distributie oppervlakte

Het CurveFlow™-distributiegebied optimaliseert de mediastroom voor een betere benutting van het hele plaatoppervlak. Door de stroming te verbeteren met een meer gelijkmatige verdeling, worden dode hoeken geëlimineerd, wat een hogere thermische efficiëntie oplevert met minder risico op vervuiling.

Dit betekent:

    • energiebesparingen;
    • lagere onderhoudskosten en
    • minder tijd voor zorgen over ongeplande stops.

 

Steerlock™ positioneringssysteem

Door het Steerlock positioneringssysteem heeft Alfa Laval de positionering van de individuele platen verbeterd, waardoor de montage van de platen gemakkelijker is en het minder moeite kost, om de platenwarmtewisselaar te sluiten.

 

Omegaport

De aansluitingen/poorten van de platenwarmtewisselaars zijn normaliter rond. Alfa Laval heeft deze aansluitingen aangepast in een ovale vorm. Dit zorgt ervoor dat er een verbeterde inlaatstroom van de media is en dat er een verbetering optreedt in thermische efficiëntie (verbeterde verdeling van de vloeistof over de platen).