HyTherm, non-aseptische voedingsmiddelensysteem

Producenten van voedingsmiddelen rekenen op de productietechnologieën van Spiralex. Ongeacht de toepassing, onze apparatuur, modules en complete warmtebehandelingssystemen maken het mogelijk om producten aan consumenten te leveren tegen concurrerende prijzen – met behoud van het hoogste niveau van hygiëne en gewenste smaakkwaliteit.

Spiralex levert verschillende systemen voor de voedingsmiddelen industrie, elk met hun kenmerkende toepassing en uitrusting HyTherm, is een procesoplossing voor niet-aseptische thermische behandeling van voedingsproducten in verschillende stadia van het productieproces. De unit is gemaakt voor verschillende toepassingen. Afhankelijk van het behandelde product kan de HyTherm worden opgebouwd op basis van een platenwarmtewisselaar of op een buizenwarmtewisselaar.

 

Toepassing

De HyTherm is een hygiënische procesmodule ontworpen voor de thermische behandeling van verschillende voedingsmiddelen, bier en koolzuurhoudende dranken. Het system elimineert microbiologische bederf van de genoemde producten.

Deze methode is op maat gemaakt om een optimale, efficiënte thermische behandeling te bieden aan de producten, dat na de behandeling naar de vulsystemen wordt gestuurd.

 

Voordelen

  • De HyTherm kan uitgevoerd worden met hygiënische platenwarmtewisselaar of een hygiënische buizenwarmtewisselaar, afhankelijk van het product (viscositeit, vezels, vervuiling, etc.).
  • Betrouwbaar thermisch systeem voor een stabiele product behandeling.
  • Minimaal onderhoud- en installatiewerkzaamheden op locatie, aangezien de module geheel automatisch geregeld is en als “plug & play” module geleverd wordt.
  • Ontworpen voor CIP, de sanitaire en compacte module vereist weinig onderhoud, waardoor de omschakel- en onderhoudstijd tot een minimum wordt beperkt.
  • Effectieve energieterugwinning tot 95% (met een platenwarmtewisselaar).
  • Groene modus – adaptief druk instelpunt. Bespaart energie.

 

Ontwerp

De HyTherm is een op zichzelf staande procesmodule, voorgemonteerd en in de fabriek getest voor levering. Het is ontworpen voor CIP en in overeenstemming met de voorschriften van de voedingsindustrie, zijn alle componenten die in contact komen met de procesvloeistoffen gemaakt van roestvrij staal met hittebestendige afdichtingen. Het systeemontwerp biedt voldoende drukniveaus om te allen tijde gasuitbraak tijdens het proces te voorkomen.

 

Werkingsprincipes

De HyTherm-Module is gebaseerd op een hygiënische platenwarmtewisselaar (PHE) of op een hygiënische buizenwarmtewisselaar (THE), dat wordt gebruikt voor het elimineren of verminderen van het aantal levende micro-organismen in het product met als doel de microbiologische stabiliteit te verbeteren en de houdbaarheid van het product te verlengen.