Kopergesoldeerde platenwarmtewisselaar voor lucht-vloeistof toepassingen, type GLX

Van uitzonderlijk hoge temperaturen tot media met extreem asymmetrische stroomsnelheden. De gas-naar-vloeistof-modellen van Alfa Laval zijn gebouwd met een revolutionair asymmetrisch “dimple”-plaatontwerp en bieden een efficiënte warmteterugwinning en een zeer lage drukval in gastoepassingen; allemaal binnen een aanzienlijk kleinere voetafdruk dan buiswarmtewisselaars.

 

Doe meer met gesoldeerde gas-vloeistof-technologie

  • De lichtgewicht gesoldeerde constructie biedt een veel grotere thermische efficiëntie en is doorgaans 75% kleiner dan vergelijkbare shell & tube modellen.
  • Ondersteunt gastemperaturen tot 750 °C zonder risico op thermische vermoeidheid. Voor sommige toepassingen zijn temperaturen boven 1400 ° C mogelijk.
  • Zeer lage drukval bij asymmetrische toepassingen dankzij gepatenteerd “dimple” plaatontwerp.
  • Dwarsstroomopstelling met open in- / uitlaten aan de lagedrukzijde zorgt voor een zo laag mogelijk drukverlies bij het werken met gasmedia.

Het unieke ontwerp van de gas-vloeistof platenwarmtewisselaars stelt ze in staat om met veel grotere stroomvolumes aan één kant van de plaat te werken. Ze kunnen daarom ingewikkelde gastoepassingen aan, die onmogelijk zijn voor andere platenwarmtewisselaars, met een zeer lage drukval en het vermogen om thermische vermoeidheid te weerstaan. Dit biedt mogelijkheden voor warmteterugwinning in een breed scala van industrieën, met snellere terugverdientijden en belangrijke milieuvoordelen. Deze voordelen maken de gas-vloeistof warmtewisselaars geschikt voor een aantal uitdagende toepassingen, zoals luchtcompressie, biogas en warmtekrachtkoppeling.

 

Moduleontwerp maakt flexibele stroomconfiguraties in grotere systemen mogelijk

Drukval is een constante uitdaging met gasmedia, en met dit gegeven in gedachte is de GLX-assortiment van gas-vloeistof warmtewisselaars ontwikkeld. De serie is voorzien van een dwarsstroomopstelling die hoge stroomsnelheden aan de gaszijde mogelijk maakt, welke ontworpen is met volledig open in- en uitlaten. Dit verlaagt niet alleen de drukval, maar maakt tevens eenvoudig schoonmaken mogelijk, zodat u onderhoudsgerelateerde stilstand tot een minimum beperkt. De GLX-serie is ook uitermate geschikt voor condensatietoepassingen.