SpiralPro

De SpiralPro spiraalwarmtewisselaar is ontworpen voor vloeistof-vloeistof toepassingen, met spiraalvormige kanalen voor een optimale warmteoverdracht en stromingsomstandigheden voor een breed scala aan vloeistoffen. Dit assortiment spiraalwarmtewisselaars biedt een breed spectrum van standaardmodellen met een grote verscheidenheid aan diameters en warmteoverdrachtsoppervlakken en kunnen worden gebruikt om vervuilende vloeistoffen het hoofd te bieden.

 

Toepassingen

De SpiralPro-serie is geschikt voor verwarming, koeling en warmteterugwinning in toepassingen met een hoog risico op vervuiling en waar minimale operationele stilstand voor reinigen cruciaal is. Hun hoge warmteoverdrachtsefficiëntie maakt ze vaak geschikt voor het vervangen van shell & tubes of andere soorten warmtewisselaars, waar het risico op vervuiling of stilstand belangrijk is.

 

Voordelen

  • Drastisch verminderde vervuiling dankzij het enkele kanaal-ontwerp met zijn zelfreinigende werking
  • Eenvoudige inspectie en mechanische reiniging (hoge drukspuit) van het warmteoverdrachtoppervlak
  • Minimale operationele stilstand dankzij de langere intervallen tussen het reinigen en het gemak van in gebruik name na het reinigen
    • Zeer efficiënte warmteterugwinning dankzij echte tegenstroomprincipe
    • Compact en flexibel ontwerp dat horizontaal of verticaal geïnstalleerd kan worden

 

Werkprincipe Spiraalwisselaar

De Spiraalwarmtewisselaar is gemaakt van twee concentrische spiralen, welke kanalen vormen waarin de media in volledige tegenstroom stromen. Het hete medium komt doorgaans in het midden van de unit binnen en stroomt van binnen naar buiten om de “periferie” weer te verlaten. De koude vloeistof stroomt normaal aan de zijkant binnen (in de buitenste spiraal) en stroomt naar het midden, waardoor tegenstroom wordt bereikt. Tegenstroom gecombineerd met optimale stroomomstandigheden in beide kanalen, veroorzaakt hoge warmteoverdrachtscoëfficiënten.

In de spiraalwarmtewisselaars kunnen kleine LMTD-waarden en temperatuurkruisingen gemakkelijk worden bereikt. Het ontwerp, met één kanaal voor een stroom, vermindert drastisch de vervuiling en elimineert de bypass (SelfClean ontwerp). In tegenstelling tot andere soorten warmtewisselaars, waar verstopping optreed en de totale stroom door de resterende kanalen/buizen stroomt, neemt de snelheid in het “enkele kanaal ontwerp” toe, zodat vervuiling wordt weggespoeld.

Het gehele warmteoverdrachtsoppervlak is toegankelijk voor inspectie, spoelen met water (hoge druk) of mechanisch reinigen door middel van het verwijderen van de “covers”.  Chemisch reinigen is ook erg efficiënt en een optie om de unit te reinigen.