Water Heater

Spiralex heeft een breed assortiment van buizenwarmtewisselaars voor de levering van warm water, die we samen met de besturing van de stoom- en condensaatleidingen kunnen leveren, turnkey gemonteerd op een skidframe.

 

Toepassing

De unit voor de productie van heet water is ontworpen om laagtemperatuur water, sanitair water of proceswater te verwarmen met behulp van stoom als verwarmend medium.

Het systeem kan worden geleverd met ofwel een platenwarmtewisselaar of een buizenwarmtewisselaar, afhankelijk van de stoomdruk. Vaak wordt een buizenwarmtewisselaar gebruikt, omdat de pakkingen van een platenwarmtewisselaar een maximale temperatuur van ca. 130ºC aankunnen in combinatie met de stoomdruk

 

Voordelen

  • Compleet pakket; klaar om te installeren
  • Hoge operationele efficiency
  • Kleine footprint; bespaart ruimte
  • Verticaal ontwerp
  • Beschikbaar met stand-alone regelaar

 

Werkingsprincipe

De stoomleiding omvat een drukregelklep (met als doel de druk van de stoom die uit de ketel komt aan te passen aan de werkdruk in de gecoilde buizenwarmtewisselaar), een regelklep, een filter, evenals manometers, thermometers of PT 100 sensoren om de druk en temperatuur te meten.

Het kritische gedeelte van het systeem is de condensaatafvoer, dat het doel heeft het condensaat af te voeren aan de uitlaat van de warmtewisselaar. Desgewenst kunnen we de condensaatleiding, met al zijn componenten, meeleveren.